Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrispasta med kryddig korv

Enkel och mycket smakfull vardags- eller bjudrätt. Kryddstark korv, mild sparris, citron och persilja ger rätten sin karaktär. Bekväm allt i ett gryta!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i små bitar. Fräs den i smör i en stekpanna.
  3. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Dela och koka den i lättsaltat vatten 2–3 minuter.
  4. Häll av sparrisen och blanda med smör, citronjuice, citronskal, persilja och korv. Krydda med salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta t ex pappardelle
  • 300 g kryddstark korv t ex salsiccia
  • smör till stekning
  • 1 bunt grön sparris (à 250 g)
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 dl hackad persilja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?