Somrig potatissallad med kryddig korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Somrig potatissallad med kryddig korv

Denna somriga potatissallad med kryddig korv är utmärkt som vardagsmiddag, då du svänger ihop rätten på under 45 minuter! Grönsakerna kan du givetvis byta ut och anpassa efter vad som finns hemma i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisen och koka i lättsaltat vatten. Dela broccolin i buketter och lägg i när det är 5 minuter kvar på potatiskoket.
  2. Vispa under tiden ihop vinäger, senap och pressad vitlök. Rör ner oljan under vispning. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  3. Häll av kokvattnet. Dela potatisen och blanda med broccoli, tomater och avrunna bönor. Slå på dressingen och vänd runt det hela försiktigt. Låt det gärna stå en stund och ta smak.
  4. Till servering: Servera salladen ljummen eller kall med stekt eller grillad korv. Toppa vid servering ev med extra nymalen svartpeppar och flingsalt.

För alla

Kontrollera innehållet i korven. Fri från gluten, laktos, mjölkmjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g broccoli
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
Till servering
  • 8 kryddiga korvar t ex merguez (8 st motsvarar 2 paket à 260 g)
  • ev flingsalt och nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden