Vitkålspanna med korv och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitkålspanna med korv och tomat

Vitkålspanna med korv och tomat är exemplarisk och trevlig husmanskost och en utmärkt vardagsmiddag. Rätten är både mättande, smakrik och fyllig och du tillagar den på under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och finstrimla vitkålen. Lägg vitkålen i en traktörpanna och häll över de krossade tomaterna smaksatta med salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Skär korven i skivor. Skölj och skiva squashen. Varva korv och squash på tomatkålen. Låt koka ytterligare 6-8 minuter. Servera vitkålspannan med ris, strimlad sallad och bröd.

För alla

Kontrollera för säkerhets skull innehållet på korven och bröd. Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör gluten fri: servera med glutenfritt bröd.

Tips

Strimla gärna kryddgrönt över vitkålspannan t.ex. persilja, gräslök eller basilika.

Gröna tipset: Byt ut korven mot kikärter om du vill ha en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g vitkål
  • 1 frp krossade tomater, gärna med basilika (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 550 g korv (max 7%)
  • 1 squash
  • strimlad sallad till servering
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2379 kJ / 581 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden