Korvgryta med senap och äpplen
En korvgryta som värmer fint under vår mörkaste årstid. Matig och mustig gryta som lagas med nötkorv, äppelklyftor och kokt broccoli. Får perfekt sting med en klick dijonsenap! Serveras med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
550 g korv av nötkött
2 äpplen
1 msk olivolja
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
250 g broccoli
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på nötkorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Barntips! Servera äpplet i klyftor istället före maten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3189 KJ / 762 kCal
Fett45.8 g
Kolhydrater65.8 g
Protein19.6 g
Kommentar
Jättegod och lite annorlunda gryta! Tog fryst broccoli och stoppade den direkt i grytan - utan förkokning. Istället för korv av nötkött köpte sambon "vanlig" rökt påläggskorv i ring. Funkade finfint det med.
Tamara
2013-12-07