Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta med senap och äpplen

En korvgryta som värmer fint under vår mörkaste årstid. Matig och mustig gryta som lagas med nötkorv, äppelklyftor och kokt broccoli. Får perfekt sting med en klick dijonsenap! Serveras med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär korven i bitar. Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
  3. Fräs löken i hälften av olivoljan 3–4 minuter i en stor kastrull. Rör ner buljong och grädde, låt det koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt det koka ca 3 minuter.
  4. Smaka av med senap, salt och peppar.
  5. Stek korv och äpple i resten av oljan och lägg ner det i såsen.
  6. Ansa och skär hela broccolin i bitar. Koka i saltat vatten ca 4 minuter. Vänd ner den i korvgrytan.
  7. Servera grytan med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på nötkorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Barntips! Servera äpplet i klyftor istället före maten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 rödlök
  • 550 g korv av nötkött
  • 2 äpplen
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3189 kJ / 762 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer