Paprikapasta med korv
En snabblagad paprikapasta med korv som blir extra krämig av crème fraiche. Smaken kommer från chilisås och senap som tillsammans utgör en perfekt kombination. När den fått koka, häll i färsk persilja och paprika. Avnjut ihop med nykokt pasta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
1 grön paprika
1 röd paprika
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
480 g prinskorv
2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
2 tsk senap
1/2 dl vatten
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3044 KJ / 728 kCal
Fett43 g
Salt5.11 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är inget stort fan av prinskorv så använde salsiccia istället samt dijonsenap och en skvätt sambal med ketchupen då jag inte hade chilisås hemma.
Karin
2024-06-11Ser frestande ut!
Mildred
2021-08-17Gott, snabblagat och vackert! Perfekt vardagsmiddag. Om man vill minska på fettet går det bra att byta ut 1 dl av creme fraishen mot 1 dl pastavatten.
Bo arne
2021-04-19