Korvgryta med färskost

Testa göra din korvgryta på lite annat vis – med färskost i! Lök och korv steks gyllene innan passerade tomater och buljong tillsätts. Därefter får färskost smältas ner i grytan och avsmakas med ketchup, salt och peppar. Serveras tillsammans med majs och ris. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
400 g middagskorv (gärna kycklingkorv)
1 msk olja
500 g passerade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
125 g färskost vitlök och örter
2 msk ketchup eller chilisås
150 g majskorn
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2617 KJ / 629 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Osten?
Fredrik
2024-09-30Kändes som det saknas något i receptet för att få till en god smak! Men barnvänligt, barnen åt allt :)
Erik
2024-07-29Som en vanlig Stroganoff. Enkelt men skulle nog behöva mer kryddor.
Peter
2022-12-12