Korvgryta med färskost

4
1 Klimatsmart
Korvgryta med färskost

Testa göra din korvgryta på lite annat vis – med färskost i! Lök och korv steks gyllene innan passerade tomater och buljong tillsätts. Därefter får färskost smältas ner i grytan och avsmakas med ketchup, salt och peppar. Serveras tillsammans med majs och ris. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Korvgryta med färskost

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
400 g middagskorv (gärna kycklingkorv)
1 msk olja
500 g passerade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
125 g färskost vitlök och örter
2 msk ketchup eller chilisås
150 g majskorn

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.  


Gör så här

Tips

För mer drag i grytan kan lite sambal oelek tillsättas eller lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anette

2022-02-14

Riktigt gott lär man göra fler gånger och det gick snabbt att göra också

Näringsvärde per portion

Energi 2617 KJ / 629 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden