Korvgryta med bönor och pesto
Snabb och lättlagad korvgryta som lagas av falukorv, stora vita bönor och makaroner. I korvgrytan ryms också både morötter och lök och den kryddas med basilikapesto. Korvgryta är perfekt att laga till en snabb middag, men passar också att ha i matlådan.
Ingredienser
4 portioner
3 morötter (à ca 100 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g falukorv
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 tsk torkad rosmarin
1 förp kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
2 dl pasta (gärna makaroner)
3 msk basilikapesto
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater38 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott recept, saknar något men kommer inte på vad. Kanske lite rotselleri. Hade iallafall en klick creme fraiche också till servering.
Pierre
2024-07-13Om krisen kommer, och det är det här du har kvar hemma, då kan du koka ihop det här. Annars föreslår jag personligen något annat.
Simon
2024-02-13I ingressen står att det ska vara i krossade tomater, men det står inte i varken bland ingredienser eller i instruktionerna. Vad gäller?
Mattias
2024-01-08Hej Mattias! Oj hoppsan där har det gått lite för fort i skrivandet. Nej inga krossade tomater i den här korvgrytan, tack för hjälpen nu är texten uppdaterad. Hoppas du gillar korvgrytan ändå. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09