Kabanoss med ciderkokta primörer

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Kabanoss med ciderkokta primörer

Kabanoss med ciderkokta primörer är en rejäl gryträtt med härligt söta och syrliga smaker från bland annat färskpotatis, sparris, ärter och äppelcider! Avnjut den inbjudande grytan med stekt kabanoss och lite körvel. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012

Kabanoss med ciderkokta primörer

Ingredienser

4 portioner
600 g  färskpotatis
1/2   knippe rödlök
1   vitlöksklyfta
1/2   knippe morötter
3 dl  äppelcider
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
480 g  kabanoss
1 msk  smör eller margarin
1/3   kruka körvel
250 g  sparris
2 dl  gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

"Sötman i de ciderkokta kronärtskockorna blir en härlig brytning mot den steka kabanossen." Det står ingenting om kronärtskockor i receptet???

Katrina

2013-08-05

Näringsvärde per portion

Energi2928 KJ / 700 kCal
Fett43.1 g
Kolhydrater44.2 g
Protein29.1 g

Testa liknande recept

Kabanoss med rostad pumpa och tzatziki
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kabanoss i libabröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med broccoli- och ostsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med ljummen potatissallad
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga