Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kabanoss med ciderkokta primörer

Kabanoss med ciderkokta primörer är en rejäl gryträtt med härligt söta och syrliga smaker från bland annat färskpotatis, sparris, ärter och äppelcider! Avnjut den inbjudande grytan med stekt kabanoss och lite körvel. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Ansa lök, skala vitlök och morot. Skiva lök och vitlök och dela morötterna. Lägg allt i en kastrull och häll på cider och buljong. Koka sakta ca 5 minuter under lock.
  3. Snitta korven lite i skinnet och bryn den i matfettet.
  4. Plocka körveln. Skala ev sparrisen och skär i bitar.
  5. Tillsätt sparris och ärter i buljongen och låt koka någon minut. Lägg ner potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strö över körvel och servera till korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatis
  • 1/2 knippe rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 knippe morötter
  • 3 dl äppelcider
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 480 g kabanoss
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/3 kruka körvel
  • 250 g sparris
  • 2 dl gröna ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2928 kJ / 700 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer