Kabanoss med ciderkokta primörer
Kabanoss med ciderkokta primörer är en rejäl gryträtt med härligt söta och syrliga smaker från bland annat färskpotatis, sparris, ärter och äppelcider! Avnjut den inbjudande grytan med stekt kabanoss och lite körvel. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g färskpotatis
1/2 knippe rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 knippe morötter
3 dl äppelcider
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
480 g kabanoss
1 msk smör eller margarin
1/3 kruka körvel
250 g sparris
2 dl gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 700 kCal
Fett43.1 g
Kolhydrater44.2 g
Protein29.1 g
Kommentar
"Sötman i de ciderkokta kronärtskockorna blir en härlig brytning mot den steka kabanossen." Det står ingenting om kronärtskockor i receptet???
Katrina
2013-08-05