Kabanoss med ciderkokta primörer

9
1
Kabanoss med ciderkokta primörer

Kabanoss med ciderkokta primörer är en rejäl gryträtt med härligt söta och syrliga smaker från bland annat färskpotatis, sparris, ärter och äppelcider! Avnjut den inbjudande grytan med stekt kabanoss och lite körvel. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012

Kabanoss med ciderkokta primörer

Ingredienser

4 portioner
600 g färskpotatis
1/2 knippe rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 knippe morötter
3 dl äppelcider
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
480 g kabanoss
1 msk smör eller margarin
1/3 kruka körvel
250 g sparris
2 dl gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Katrina

2013-08-05

"Sötman i de ciderkokta kronärtskockorna blir en härlig brytning mot den steka kabanossen." Det står ingenting om kronärtskockor i receptet???

Näringsvärde per portion

Energi 2928 KJ / 700 kCal
Fett 43.1 g
Kolhydrater 44.2 g
Protein 29.1 g
Läs mer om näringsvärden