Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkongryta med rotfrukter och risotto

Matig och mättande gryta med kalkon, morötter, palsternackor, rödlök, havrebaserad grädde och kidneybönor. Servera kalkongrytan tillsammans med en len och krämig risotto. En magnifik middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gryta

  1. Skala rotsaker och lök. Skär rotsakerna i små kuber och skiva löken.
  2. Bryn rotsakerna i hälften av oljan. Tillsätt vatten och grädde. Krydda med salt och peppar. Låt koka sakta tills morötter och palsternackor är mjuka.
  3. Skär kalkonköttet i bitar och bryn dem i resten av oljan ca 8-10 minuter. Krydda.
  4. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg kött och bönor i såsen och koka några minuter. Servera med risotton.


Risotto

  1. Värm oljan i en gryta.
  2. Tillsätt riset och rör runt det i oljan ett par minuter.
  3. Späd med Grönsaksbuljong lite i taget.
  4. Sjud i 20 minuter eller enligt förpackningens anvisning och rör om då och då.
  5. När riset är klart och krämigt, smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Gryta
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 burk kidneybönor (à ca 400 g, kan uteslutas)
Risotto
  • 1 msk olivolja
  • 3 1/2 dl arbori- eller avorioris
  • 10 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?