Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Blåmusslor är både gott och enkelt att tillaga. Laga en mustig musselgryta med smak av syrlig äppelcider och den kryddstarka korven chorizo. En perfekt rätt till såväl vardags som till helgen eller bjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 kg  blåmusslor
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1/2   fänkål (à ca 300 g)
1   chorizo (stark)
1 msk  olivolja
5 dl  torr äppelcider
2 dl  vispgrädde
2 msk  hackad persilja
salt

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Väldigt väldigt gott! Lite snålt med 1kg för 4port, men serverade med surdegsbröd samt potatis i ugn med panko och parmesan.

Ellinor

2021-09-26

Testa liknande recept

Paella med kyckling och skaldjur
Betyg 4.3 av 5.
187 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ägghalvor med medelhavsfyllningar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tray baked chorizo med paprika
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos "coca de chorizo"
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga