Blåmusslor med äppelcider och chorizo

5
1
Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Blåmusslor är både gott och enkelt att tillaga. Laga en mustig musselgryta med smak av syrlig äppelcider och den kryddstarka korven chorizo. En perfekt rätt till såväl vardags som till helgen eller bjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (à ca 300 g)
1 chorizo (stark)
1 msk olivolja
5 dl torr äppelcider
2 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
salt

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ellinor

2021-09-26

Väldigt väldigt gott! Lite snålt med 1kg för 4port, men serverade med surdegsbröd samt potatis i ugn med panko och parmesan.