Rotfrukts- och korvlåda med senapskräm
Suverän rotfrukts- och korvlåda med senapskräm som hela familjen uppskattar. Komplett middag på ett fat. Senapskrämen ger en härlig smakbrytning till rotfrukterna och korven.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
2 stora morötter
500 g potatis
2 rödlökar
1 squash
200 g kålrötter
2 msk olivolja
500 g korvar med mycket smak (t ex salsiccia, merguez)
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
Senapskräm
2 dl lätt crème fraiche
2 - 2 1/2 msk stark och söt senap (t ex honey dijon)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett28 g
Kommentarer
En helt suverän maträtt med en massa goda smaker, och dessutom går den snabbt att göra. Jag använder alltid chorizo till denna maträtt som är omtyckt av hela familjen.
Monica
2009-10-23En perfekt måltid!! Den går snabbt att göra, är relativt nyttig, billig och smakar jättegott! Skönt att allt tillagas i samma form. När allt är uppskuret sköter det sig själv i ugnen. Det enda jag kommer göra annorlunda nästa gång är att vänta med squashen till ca 10 minuter innan rätten är klar, den blev lite svampig när den var i ugnen 25 minuter. Jag gillar den bättre när den är lite krispig. Senapskrämen var supergod och sååå enkel att göra, den kommer jag servera till andra rätter också - passar nog till fisk och kyckling. Jag tog olika sorters korv; merguez till maken och mig, och vanlig Hot Dog till ungarna. Bra med en rätt som kan anpassas och passa olika smaklökar - hela familjen gillade rätten!
Helena
2007-11-17