Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Corn on the cob med het majonnäs

Grillad majs är livet! När det kommer till corn on the cob har vi att göra med en av världens godaste sommarrätter. Enkel att få till, kul att äta och smakrik till tusen. Här har du en ny vegetarisk favorit att hålla hårt i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Majskolvar: Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta däremot bort det trådiga skägget längst in.
  3. Grilla majsen runt om på gallret under lock i ca 20 minuter (när majsen börjar poppa är de klara).
  4. Hacka koriandern.
  5. Majonnäs: Rör ihop majonnäs med grön tabasco.
  6. Slaw: Strimla fänkålen tunt, skär äpplet i tunna skivor, skala och hyvla morötterna i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare.
  7. Vispa ihop olja, soa och grön tabasco till en dressing och blanda med fänkålsslawn.
  8. Bred på majonnäs runt majskolven och strö över koriander, havssalt och rökt paprikapulver.
  9. Servera fänkålsslaw till majskolvarna.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Maldon, Kikkoman och Tabasco.

Ingredienser

Portioner: 4
Majskolvar
  • 4 färska majskolvar (med blast)
  • 1 kruka koriander
  • havssalt
  • rökt paprikapulver
Majonnässås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk tabasco grön pepparsås
Fänkålsslaw
  • 1 fänkål
  • 1 grönt äpple (gärna granny smith)
  • 2 morötter
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 1/2 msk citron ponzu sojasås
  • 1 1/2 tsk tabasco grön pepparsås

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info