Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv och grönt på grillen

Vad vore sommaren utan grillkvällar? Här är ett inspirerande recept för dig som gillar att grilla kryddigt kött och färska grönsaker! Du behöver bland annat entrecôte, choritzo och zucchini.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva vitlöksklyftan och låt den ge smak åt olivoljan som man ska pensla med. När kolen eller briketterna vitnat är det dags att grilla.
  2. Dela entrecôteskivorna om de är stora. Skär zucchini i 1/2 cm tjocka skivor längs med. Dela löken i halvor, ta med en bit av stjälken och skär paprikan i breda strimlor.
  3. Börja med att grilla köttet och korven. Grönsakerna går mycket snabbare och kan läggas på därefter. Pensla dem tunt med oljeblandningen.
  4. Lägg upp allteftersom på ett generöst fat. Pressa över citron, skala och skiva vitlök och strö över med salt, svartpeppar och örtkryddor. Servera med baba ghanoush, Röd het sås och Couscous, örtkryddat.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 stora skivor entrecôte eller dubbelt så många små skivor (3 stora skivor motsvarar 800 g)
  • 6 starka korvar (typ chorizo)
  • 2 små zucchini
  • 1 knippa färsk lök
  • 2 röda paprikor
  • vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • citronklyftor
Att pensla med
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan