Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous, örtkryddat

Du får en fantastisk läcker örtkryddad couscous med färska eller torkade örter. Kokas i en smakfull grönsaksbuljong med en klick matfett. Det blir en smakfull och delikat rätt som passar alldeles utmärkt till stekt eller grillad korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i örtkryddorna och häll detta över couscousen. Låt stå i 5 minuter.
  2. Rör i matfettet. Om man vill kan man värma det lite i mikro eller på spisen. Garnera med svarta oliver och färska kryddor.
  3. Servera gärna till Korv och grönt på grillen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk färsk eller djupfryst örtkrydda eller torkad örtkrydda (3 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 6 dl couscous
  • 1 msk smör eller margarin
Garnering
  • svarta oliver
  • färska kryddor
Lägg till i inköpslistan