Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Grillad entrecôte med panzanellasallad

Grillad entrecôte serverad i skivor tillsammans med den läckra italienska brödsalladen panzanellasallad. Med sin rika marmorering blir entrecôte perfekt på grillen med sitt saftiga och smakrika kött. Grilla köttet rumstempererat och låt det sedan vila en stund innan du skivar det. Festligt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär eller bryt baguetten i ca 4 cm stora bitar, rosta dem på en plåt mitt i ugnen ca 10 minuter. 
  3. Skär tomaterna i bitar. Skala och pressa vitlöken. Skala och skiva löken. 
  4. Mixa, i en matberedare, 2/5 av tomaterna med vitlök, hälften av basilikabladen, vinäger och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Blanda dressingen med resten av tomaterna, oliverna och kaprisen. Vänd ner brödet och rödlöken i dressingen. 
  6. Lägg upp tomatsalladen på ett fat. 
  7. Krydda köttet med salt och peppar.  
  8. Grilla köttet tills köttets innertemperatur är 58°C, 2-3 minuter på varje sida. 
  9. Låt köttet vila några minuter. Skiva det i tunna skivor och fördela på salladen. Garnera med resterande basilikablad.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 surdegsbaguette (à 250 g)
  • 5 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g urkärnade kalamataoliver
  • 3 msk kapris
  • 4 skivor entrecôte
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer