Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Het röd sås

Denna briljanta heta sås får sin röda färg från den klassiska röda paprikan. Den mäktiga hettan finner du i chilifrukten. Tillsammans med lök mixas allt till en färgrik sås. Med tillsats av krossade tomater och kryddor får du en otrolig sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur paprikan, skär i stora bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Dela chilifrukten. Peta bort kärnor och mellanväggar om du vill ha en mild smak på såsen, annars inte.
  2. Mixa paprika, lök, chilifrukt och basilika till ett grovt hack i matberedare. Tillsätt tomatkrosset, socker och salt. Mixa till sås.
  3. Servera gärna till Korv och grönt på grillen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1 chilifrukt
  • några färska blad basilika eller koriander
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan