Korv med grönt mos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv med grönt mos

Korv och potatis, fast mycket roligare, är denna middag som du serverar med ett grönt mos på potatis och spenat. Spenatmoset blir härligt krämigt av smör och mjölk som du blandar i innan serveringen med korven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Tina spenaten i mikrovågsugnen eller i en kastrull.
  2. Låt potatis och spenat rinna av. Vispa sönder potatisen med en elvisp. Tillsätt spenaten, flytande margarin och späd med mjölken. Värm moset och smaka av med salt, mald vitpeppar och socker. Värm korven i lättsaltat vatten några min.
  3. Servera korven med grönt mos, fransk senap, morotsstavar och knäckebröd.

För alla

Läs korvens ingrediensförteckning noga och välj en korv du tål. Byt ut margarinet mot mjölkfritt sådant och mjölken mot solhavre om du inte tål mjölk eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 500 g djupfryst spenat
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
  • 1 1/2 krm socker
  • 400 g mager korv (max 15 % fett)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2151 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden