Korv med grönt mos
Korv och potatis, fast mycket roligare, är denna middag som du serverar med ett grönt mos på potatis och spenat. Spenatmoset blir härligt krämigt av smör och mjölk som du blandar i innan serveringen med korven.
Ingredienser
4 portioner
8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
500 g djupfryst spenat
1 msk flytande margarin
2 1/4 dl mjölk
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
1 1/2 krm socker
400 g mager korv (max 15 % fett)
För alla
Läs korvens ingrediensförteckning noga och välj en korv du tål. Byt ut margarinet mot mjölkfritt sådant och mjölken mot solhavre om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2151 KJ / 507 kCal
Fett14.7 g
Kommentarer
va gott, men tog falukorv, la till 2 klyftor vitlök, å 2 stekta ägg, å råa grönsaker, mums
Kjell
2020-03-18Vet inte hur det smakar med korv till, jag använde lax istället och det var kanongott!!
Lotta
2009-01-15