Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Korv med coleslaw och mos

En smakfull husmansrätt där den den stekta frukostkorven serveras med fluffigt potatismos och en hemmagjord variant på coleslaw, gjord på gräddfil, senap, morot, vitkål och babyspenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Strimla kålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt kålen rinna av väl.
  3. Skala och grovriv moroten. Rör ihop gräddfil och senap. Blanda morot och kål med gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.
  4. Stöt och vispa potatisen till mos tillsammans med mjölken och 2 msk av matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela korven på längden och stek den i resten av matfettet.
  6. Servera korven med moset och coleslaw.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja), mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 300 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 msk smör eller margarin
  • 600 g frukostkorv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3151 kJ / 755 kCal