Korv med coleslaw och mos
En smakfull husmansrätt där den den stekta frukostkorven serveras med fluffigt potatismos och en hemmagjord variant på coleslaw, gjord på gräddfil, senap, morot, vitkål och babyspenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
300 g vitkål
1 morot
1 1/2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
65 g babyspenat
2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk smör eller margarin
600 g frukostkorv
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja), mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3151 KJ / 755 kCal
Fett49.2 g
Kolhydrater51.2 g
Protein23.8 g
Kommentarer
Tog fördigskuren råkostsallad och creme fraiche. Gott.
Maria
2022-08-29Skippar babyspenat i Cole slawn men har inlett litet äpple, en liten rödlök och en tesked honung. Blir toppen! Ett tips är att köra mjölken och smöret i en skål i mikron så att det blir varmt innan man har ner det i moset. Blir bättre mos då.
Ellen
2020-09-17Gott och bra vardagsmat, kommer att höra den igen.
Yvonne
2020-09-02