Ostravioli med chilistekta grönsaker

Ravioli fylld av ost serverar du till middag samman med grönsaker stekta i chili - en snabblagad pastarätt med lite sting. Grönsakerna består av strimlad vitkål, squash och spansk peppar som tillsammans med grädden får en lenare smak.

Ingredienser
4 portioner
500 g färsk, ostfylld ravioli
1 röd spansk peppar
300 g vitkål
1 squash
1 msk olja
1 tsk salt
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 dl laga lätt grädde (5% fett)
För alla
Tål du inte gluten kan grönsakerna serveras med riven ost till glutenfri pasta.
Tål du inte mjölk eller laktos byts pastan ut mot vanlig pasta och laga lättgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt. Servera gärna med riven sojabaserad ost.
Kontrollera innehållet i raviolin om du inte tål ägg.
Gör så här
Tips
Strimla kålen med osthyvel så får du tunna, fina strimlor som snabbt blir genomstekta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 582 kCal
Fett0 g
Kommentarer
En vardagsfavorit när fantasin tryter. Väldigt gott med färsk vitkål i, när det är säsong för det.
Emma
2010-07-25Gott och snabblagat, slätbladig persilja som tilläggsingrediens passar jättebra.
Agneta
2004-03-16