Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostravioli med chilistekta grönsaker

Ravioli fylld av ost serverar du till middag samman med grönsaker stekta i chili - en snabblagad pastarätt med lite sting. Grönsakerna består av strimlad vitkål, squash och spansk peppar som tillsammans med grädden får en lenare smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka raviolin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skölj och finstrimla kålen. Skölj och strimla squashen.
  2. Fräs chili, kål och squash i olja ca 5 min. Krydda med salt och gärna vitlöksklyftor.
  3. Häll på grädden och låt koka upp. Låt raviolin rinna av och lägg upp på tallrikar. Fördela de chilistekta grönsakerna över och servera genast med bröd.

För alla

Tål du inte gluten kan grönsakerna serveras med riven ost till glutenfri pasta.
Tål du inte mjölk eller laktos byts pastan ut mot vanlig pasta och laga lättgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt. Servera gärna med riven sojabaserad ost.
Kontrollera innehållet i raviolin om du inte tål ägg.

Tips

Strimla kålen med osthyvel så får du tunna, fina strimlor som snabbt blir genomstekta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk, ostfylld ravioli
  • 1 röd spansk peppar
  • 300 g vitkål
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl laga lätt grädde (5% fett)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2425 kJ / 582 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer