Ostravioli med chilistekta grönsaker

3
2
Ostravioli med chilistekta grönsaker

Ravioli fylld av ost serverar du till middag samman med grönsaker stekta i chili - en snabblagad pastarätt med lite sting. Grönsakerna består av strimlad vitkål, squash och spansk peppar som tillsammans med grädden får en lenare smak.

Ostravioli med chilistekta grönsaker

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk, ostfylld ravioli
1 röd spansk peppar
300 g vitkål
1 squash
1 msk olja
1 tsk salt
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 dl laga lätt grädde (5% fett)

För alla

Tål du inte gluten kan grönsakerna serveras med riven ost till glutenfri pasta.
Tål du inte mjölk eller laktos byts pastan ut mot vanlig pasta och laga lättgrädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt. Servera gärna med riven sojabaserad ost.
Kontrollera innehållet i raviolin om du inte tål ägg.

Gör så här

Tips

Strimla kålen med osthyvel så får du tunna, fina strimlor som snabbt blir genomstekta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Emma

2010-07-25

En vardagsfavorit när fantasin tryter. Väldigt gott med färsk vitkål i, när det är säsong för det.

Agneta

2004-03-16

Gott och snabblagat, slätbladig persilja som tilläggsingrediens passar jättebra.

Näringsvärde per portion

Energi 2425 KJ / 582 kCal
Fett 18.7 g
Läs mer om näringsvärden