Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

3
0
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Rimmad kycklingfilé som är gudomligt god när den serveras med den sagolikt gräddiga och syrliga cidersåsen. Pricken över i är den angenäma potatisen som bakas i ugnen med purjolök och därefter blandas med dragon.

Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Ingredienser

4 portioner
2 msk salt
1 l vatten till saltlaken
4 kycklingfiléer
5 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
1 liten lök
1 litet rött äpple
1 msk smör eller margarin
1 msk konc äppeljuice
1 dl äppelcider
2 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Dragonpotatis

1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 purjolök
1 msk hackad färsk dragon eller torkad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer