Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis
![Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177504/cf_259/rimmad_kycklingfilé_med_cidersas_och_dragonpotatis.jpg)
Rimmad kycklingfilé som är gudomligt god när den serveras med den sagolikt gräddiga och syrliga cidersåsen. Pricken över i är den angenäma potatisen som bakas i ugnen med purjolök och därefter blandas med dragon.
![Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177504/cf_259/rimmad_kycklingfilé_med_cidersas_och_dragonpotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 msk salt
1 l vatten till saltlaken
4 kycklingfiléer
5 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
1 liten lök
1 litet rött äpple
1 msk smör eller margarin
1 msk konc äppeljuice
1 dl äppelcider
2 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
Dragonpotatis
1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 purjolök
1 msk hackad färsk dragon eller torkad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer