Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Rimmad kycklingfilé som är gudomligt god när den serveras med den sagolikt gräddiga och syrliga cidersåsen. Pricken över i är den angenäma potatisen som bakas i ugnen med purjolök och därefter blandas med dragon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp saltet i vattnet, lägg ner kycklingfiléerna i saltlaken och låt det stå kallt i ett dygn.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka upp vattnet och 2/3 av hönsbuljongtärningarna. Lägg ner avrunna kycklingfiléer och sjud sakta i 20-25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70°C.
  4. Skala lök och äpple, kärna ur äpplet, finhacka det och löken och fräs i matfett. Häll på äppeljuice, äppelcider, vatten och resten av hönsbuljongtärningarna. Låt det koka sakta i 10 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av med salt och peppar. Mixa gärna såsen med en stavmixer.
  5. Dragonpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda klyftorna med rapsolja, salt och peppar. Lägg potatisen i en ugnssäker form och sätt in formen mitt i ugnen, 20-25 minuter.
  6. Ansa och skölj purjolöken, skär den i 1 cm tjocka skivor på snedden. Blanda i purjolöken med potatisen de sista 10 minuterna.
  7. Blanda försiktigt i dragon innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk salt
  • 1 l vatten till saltlaken
  • 4 kycklingfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 liten lök
  • 1 litet rött äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk konc äppeljuice
  • 1 dl äppelcider
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Dragonpotatis
  • 1 kg potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 purjolök
  • 1 msk hackad färsk dragon eller torkad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB