Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll

Utmärkta revbensspjäll med mustiga smaker av vitlök, äppeljuice och rosmarin. Dessa väldoftande revbensspjäll är det svårt att inte tjuvsmaka innan middagen är serverad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll

Ingredienser

8 portioner
ca 1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll (knäckta)
10   vitlöksklyftor
1 tsk  rosmarin
1/2 dl  konc äppeljuice
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Dela gärna en hel vitlök på mitten och stek ihop med spjällen. Vackert att garnera med!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Dessa är outstanding. Brukar köra de på 95 grader i 5-6 timmar. Ös dem ofta! Här är chutney som ska vara till :) https://www.ica.se/recept/appelchutney-med-chili-692079/

Joakim

2018-12-22

Spjällen är helt underbara men var finns receptet på salsan som fanns med i tidningen 2009? har tappat bort urklippet.

Lisbeth

2012-12-20

Testa liknande recept

Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korv i ugn med äppelsky
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älggryta med trattkantareller
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig lammstek med äpplen
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga