Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll
Utmärkta revbensspjäll med mustiga smaker av vitlök, äppeljuice och rosmarin. Dessa väldoftande revbensspjäll är det svårt att inte tjuvsmaka innan middagen är serverad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (knäckta)
10 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1/2 dl konc äppeljuice
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Dela gärna en hel vitlök på mitten och stek ihop med spjällen. Vackert att garnera med!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dessa är outstanding. Brukar köra de på 95 grader i 5-6 timmar. Ös dem ofta! Här är chutney som ska vara till :) https://www.ica.se/recept/appelchutney-med-chili-692079/
Joakim
2018-12-22Spjällen är helt underbara men var finns receptet på salsan som fanns med i tidningen 2009? har tappat bort urklippet.
Lisbeth
2012-12-20