Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rosmarin- och vitlöksrostade revbensspjäll

Utmärkta revbensspjäll med mustiga smaker av vitlök, äppeljuice och rosmarin. Dessa väldoftande revbensspjäll är det svårt att inte tjuvsmaka innan middagen är serverad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär spjällen i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Skala vitlöken och blanda med rosmarin, äppeljuice, vinäger, olja, salt och peppar. Häll blandningen över köttet.
  4. Ställ in i ugnen 1-1 1/2 timme. Ös spjällen under tiden med spadet som bildas. Köttet är klart när det lossnar från benet. Låt vila under aluminiumfolie ca 15 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Dela gärna en hel vitlök på mitten och stek ihop med spjällen. Vackert att garnera med!

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (knäckta)
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare