Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål

Örtsåsen med gul lök till korven sätter verkligen tonen i den här rätten. Med kryddor som både timjan, oregano och dragon får såsen en härlig smak. Ugnsbakad potatis med brysselkål passar sedan perfekt till korven och såsen.

Ingredienser
4 portioner
Potatis och brysselkål
800 g potatis (gärna fast)
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
400 g brysselkål
Korv
500 g kalkonkorv eller kryddkorvar
1 gul lök
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad dragon
1 msk majsstärkelse
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 förp bladpersilja (à 20 g)
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:02:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3451 KJ / 825 kCal
Fett56 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stSåsen är god, skall göra om med fläskfilé passar perfekt såsen till.
Agatha
Så gott!! Barnen vräkte i sig= toppen! Vi vuxna uppskattade såsen extra mycket.
Nina
Gjorde veganskt med havregrädde och vegansk korv, loved it
Gilbert
Supergott! Kryddade även potatisen med lite oregano, timjan och dragon. Det lyfte smakerna ytterligare! Vitvinsvinägern på slutet gjorde susen. Snabb och enkel vardagsrätt som smakar helganrättning!
Emma