Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål

Örtsåsen med gul lök till korven sätter verkligen tonen i den här rätten. Med kryddor som både timjan, oregano och dragon får såsen en härlig smak. Ugnsbakad potatis med brysselkål passar sedan perfekt till korven och såsen.

Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Potatis och brysselkål

800 g potatis (gärna fast)
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
400 g brysselkål

Korv

500 g kalkonkorv eller kryddkorvar
1 gul lök
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad dragon
1 msk majsstärkelse
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 förp bladpersilja (à 20 g)

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:02:00
00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Såsen är god, skall göra om med fläskfilé passar perfekt såsen till.

    Agatha

  • Så gott!! Barnen vräkte i sig= toppen! Vi vuxna uppskattade såsen extra mycket.

    Nina

  • Gjorde veganskt med havregrädde och vegansk korv, loved it

    Gilbert

  • Supergott! Kryddade även potatisen med lite oregano, timjan och dragon. Det lyfte smakerna ytterligare! Vitvinsvinägern på slutet gjorde susen. Snabb och enkel vardagsrätt som smakar helganrättning!

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi3451 KJ / 825 kCal
Fett56 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kejsargryta med kassler
    Betyg 2.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad