Gurk-kimchi
Sugen på koreanskt? Testa kimchi på gurka! Du blandar gurkor, ansjovisfilé, sesamfrön, vitlök, chilipasta, fisksås, soja, sesamolja, socker, lime, ättiksprit och salladsblad. Servera gurk-kimchin tillsammans med exempelvis kött.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
10 portioner
2 gurkor (à ca 350 g)
1 tsk salt
1 msk socker
Lag
2 ansjovisfiléer
1/2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk röd chilipasta (1 msk chilipasta motsvarar 1 tsk torkad chili)
1 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 lime
1 - 1 1/2 tsk asiatisk fisksås eller vanligt salt
1 msk soja
olika sorters salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Förstår inte riktigt receptet. Det står 1 1/2 tsk sesamolja och sen igen 1 tsk sesamolja. Sockermängden saltet i början av ingredienserna antar jag är den mängden som är när gurkan är under press och som sen häller av
Eva
2011-01-23