Gurkkimchi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Gurk-kimchi

Sugen på koreanskt? Testa kimchi på gurka! Du blandar gurkor, ansjovisfilé, sesamfrön, vitlök, chilipasta, fisksås, soja, sesamolja, socker, lime, ättiksprit och salladsblad. Servera gurk-kimchin tillsammans med exempelvis kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gurkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda väl med salt och socker.
  2. Ställ gurkan i press i ca 45 minuter. Häll bort vätskan.
  3. Hacka ansjovisen fint. Rosta sesamfröna och vitlöksklyftorna i torr het panna. Hacka vitlöken. Blanda gurkan med övriga ingredienser.
  4. Låt stå en timme före servering. Servera med salladsblad. Gott till "Koreanska revbensspjäll".

För alla

Läs ingredienserna på chilipastan, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 gurkor (à ca 350 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
Lag
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1/2 msk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk röd chilipasta (1 msk chilipasta motsvarar 1 tsk torkad chili)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 lime
  • 1 1/2 tsk asiatisk fisksås eller vanligt salt
  • 1 msk soja
  • olika sorters salladsblad
Lägg till i inköpslistan