Gurk-kimchi

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
1
Gurk-kimchi

Sugen på koreanskt? Testa kimchi på gurka! Du blandar gurkor, ansjovisfilé, sesamfrön, vitlök, chilipasta, fisksås, soja, sesamolja, socker, lime, ättiksprit och salladsblad. Servera gurk-kimchin tillsammans med exempelvis kött.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Gurk-kimchi

Ingredienser

10 portioner
2 gurkor (à ca 350 g)
1 tsk salt
1 msk socker

Lag

2 ansjovisfiléer
1/2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk röd chilipasta (1 msk chilipasta motsvarar 1 tsk torkad chili)
1 tsk sesamolja
1 tsk socker
1 lime
1 - 1 1/2 tsk asiatisk fisksås eller vanligt salt
1 msk soja
olika sorters salladsblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Förstår inte riktigt receptet. Det står 1 1/2 tsk sesamolja och sen igen 1 tsk sesamolja. Sockermängden saltet i början av ingredienserna antar jag är den mängden som är när gurkan är under press och som sen häller av

Eva

2011-01-23

Testa liknande recept

Kimchee
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovissmör på knäcke
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda tomater från grillen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad mandelpotatis med ansjovis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga