Koreansk rissallad med gurka och ägg

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Koreansk rissallad med gurka och ägg

Sommarens godaste matiga sallad med krispiga böngroddar, krämigt ägg och syrlig gochujangdressing med lite sting i. Denna koreanska rissallad passar både att ha med sig på picknick eller som en del av en buffé.

Koreansk rissallad med gurka och ägg

Ingredienser

4 portioner
4   port sushiris
6   ägg
1 dl  sesamfrö
125 g  salladslök
1/2   spetskål (à ca 800 g)
2 msk  kryddpasta gochujang
saften av 1   lime
1 dl  rapsolja
1 msk  sesamolja
1 msk  flytande honung
250 g  frysta sojabönor
1   ask böngroddar (à 180 g)
salt
svartpeppar
1   gurka

Till servering

gärna koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Räcker med halva mängden kål. Går att byta ut gochujang mot ca 2tsk sambal oelek, samt servera med stekt ägg istället för kokt.

Ellen

2020-06-07

Näringsvärde per portion

Energi3413 KJ / 815 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater69 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreanska grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maki-sushi
Betyg 3.7 av 5.
116 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bi Bim Bap med kimchi och räkor
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga