Koreansk rissallad med gurka och ägg
Sommarens godaste matiga sallad med krispiga böngroddar, krämigt ägg och syrlig gochujangdressing med lite sting i. Denna koreanska rissallad passar både att ha med sig på picknick eller som en del av en buffé.
Ingredienser
4 portioner
4 port sushiris
6 ägg
1 dl sesamfrö
125 g salladslök
1/2 spetskål (à ca 800 g)
2 msk kryddpasta gochujang
saften av 1 lime
1 dl rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk flytande honung
250 g frysta sojabönor
1 ask böngroddar (à 180 g)
salt
svartpeppar
1 gurka
Till servering
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3413 KJ / 815 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater69 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Räcker med halva mängden kål. Går att byta ut gochujang mot ca 2tsk sambal oelek, samt servera med stekt ägg istället för kokt.
Ellen
2020-06-07