UNDER 45 MIN | Medel

Koreansk rissallad med gurka och ägg

Sommarens godaste matiga sallad med krispiga böngroddar, krämigt ägg och syrlig gochujangdressing med lite sting i. Denna koreanska rissallad passar både att ha med sig på picknick eller som en del av en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 8 minuter. Spola äggen kalla och skala dem. Dela äggen i halvor.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  5. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden.
  6. Ansa och strimla spetskålen fint.
  7. Blanda gochujangpasta, limesaft, olja, sesamolja, honung och sesamfrö till en dressing.
  8. Blanda dressingen med ris, salladslök, spetskål, sojabönor och böngroddar. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Dela gurkan längs med på hälften. Skiva halvorna på längden med en mandolin eller osthyvel.
  10. Toppa rissalladen med ägghalvor, långa gurkskivor och gärna koriander.

För alla

Kontrollera noga innehåller it gochujangpastan.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Tips

Sojamajonnäs passar mycket bra att servera till.
Gochujangpasta är en koreansk chilipasta och du hittar den i den asiatiska hyllan i butiken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port sushiris
  • 6 ägg
  • 1 dl sesamfrö
  • 125 g salladslök
  • 1/2 spetskål (à ca 800 g)
  • 2 msk kryddpasta gochujang
  • saften av 1 lime
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 ask böngroddar (à 180 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 gurka
Till servering
  • gärna koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 3413 kJ / 815 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept