Koreansk rissallad med gurka och ägg

2
1 Klimatsmart
Koreansk rissallad med gurka och ägg

Sommarens godaste matiga sallad med krispiga böngroddar, krämigt ägg och syrlig gochujangdressing med lite sting i. Denna koreanska rissallad passar både att ha med sig på picknick eller som en del av en buffé.

Skriv ut
Koreansk rissallad med gurka och ägg

Ingredienser

4 portioner
4
port sushiris
6
ägg
1 dl
sesamfrö
125 g
salladslök
1/2
spetskål (à ca 800 g)
2 msk
kryddpasta gochujang
saften av 1
lime
1 dl
rapsolja
1 msk
sesamolja
1 msk
flytande honung
250 g
frysta sojabönor
1
ask böngroddar (à 180 g)
-
salt
-
svartpeppar
1
gurka

Till servering

gärna koriander

För alla

Kontrollera noga innehåller it gochujangpastan.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Sojamajonnäs passar mycket bra att servera till.
Gochujangpasta är en koreansk chilipasta och du hittar den i den asiatiska hyllan i butiken.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ellen

6/7/2020

Räcker med halva mängden kål. Går att byta ut gochujang mot ca 2tsk sambal oelek, samt servera med stekt ägg istället för kokt.

Näringsvärde per portion

Energi 3413 KJ / 815 kCal
Fett 45 g
Salt 1 g
Kolhydrater 69 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept