Koreansk kyckling med mandusås

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Koreansk kyckling med mandusås

Häpnadsväckande grillad kyckling med smaker av koreansk kryddning. Pensla kycklingen i en smakrik mandusås gjord av soja, sirap, ättiksprit, chili och sesamolja. Till kycklingen serverar du grönsaker som fått marinera i mandusås och jasminris.

Koreansk kyckling med mandusås

Ingredienser

4 portioner
4   stora urbenade kycklinglår

Mandusås

1 1/2 dl  japansk soja
1 dl  ljus sirap
2 msk  ättiksprit
1/2 tsk  torkad chili
1 msk  sesamolja
1 msk  rostade sesamfrön

Asiatiska grönsaker

1   liten gurka
5   fina små morötter
1   burk böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Lättlagat recept. Jag la kycklingen i långpanna i ugnen, det blev bra. Såsen är rätt så salt så servera osaltat ris till. Grönsakerna blir jättegoda.

Ingegerd

2007-05-21

Testa liknande recept

Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teriyakigrillade kycklingben med nudlar
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing
Betyg 3.2 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk rissallad med gurka och ägg
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga