Koreansk kyckling med mandusås

2
1
Koreansk kyckling med mandusås

Häpnadsväckande grillad kyckling med smaker av koreansk kryddning. Pensla kycklingen i en smakrik mandusås gjord av soja, sirap, ättiksprit, chili och sesamolja. Till kycklingen serverar du grönsaker som fått marinera i mandusås och jasminris.

Koreansk kyckling med mandusås

Ingredienser

4 portioner
4 stora urbenade kycklinglår

Mandusås

1 1/2 dl japansk soja
1 dl ljus sirap
2 msk ättiksprit
1/2 tsk torkad chili
1 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön

Asiatiska grönsaker

1 liten gurka
5 fina små morötter
1 burk böngroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ingegerd

2007-05-21

Lättlagat recept. Jag la kycklingen i långpanna i ugnen, det blev bra. Såsen är rätt så salt så servera osaltat ris till. Grönsakerna blir jättegoda.