Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Koreansk kyckling med mandusås

Häpnadsväckande grillad kyckling med smaker av koreansk kryddning. Pensla kycklingen i en smakrik mandusås gjord av soja, sirap, ättiksprit, chili och sesamolja. Till kycklingen serverar du grönsaker som fått marinera i mandusås och jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. 
  2. Grilla kycklingen i ca 15 minuter, vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen. 
  3. Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt, förväll dem i lättsaltat vatten. Spola av böngroddarna. 
  4. Blanda grönsakerna med resten av mandusåsen och låt marinera en stund. 
  5. Servera nykokt jasminris till spetten och grönsakerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora urbenade kycklinglår
Mandusås
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit
  • 1/2 tsk torkad chili
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
Asiatiska grönsaker
  • 1 liten gurka
  • 5 fina små morötter
  • 1 burk böngroddar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?