Koreansk kyckling med mandusås
Häpnadsväckande grillad kyckling med smaker av koreansk kryddning. Pensla kycklingen i en smakrik mandusås gjord av soja, sirap, ättiksprit, chili och sesamolja. Till kycklingen serverar du grönsaker som fått marinera i mandusås och jasminris.
Ingredienser
4 portioner
4 stora urbenade kycklinglår
Mandusås
1 1/2 dl japansk soja
1 dl ljus sirap
2 msk ättiksprit
1/2 tsk torkad chili
1 msk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Asiatiska grönsaker
1 liten gurka
5 fina små morötter
1 burk böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lättlagat recept. Jag la kycklingen i långpanna i ugnen, det blev bra. Såsen är rätt så salt så servera osaltat ris till. Grönsakerna blir jättegoda.
Ingegerd
2007-05-21