Bockwurst med surkål och äppelpepparrot

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Bockwurst med surkål och äppelpepparrot

Enkel och snabblagad mat som ger dig energi och många härliga smaker i ett svep. Bockwursten serveras med kokt potatis, varm surkål och den krispiga och framförallt den goda äppelpepparoten som säkert kan bli en favorit till flera rätter än just denna.

Bockwurst med surkål och äppelpepparrot

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
400 g bockwurst
1 tsk olja
500 g surkål
1 msk smör
1 dl vatten
2 äpplen (gärna granny smith)
1 förp riven pepparrot (à 45 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 494 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tysk fisk med surkål och äpplen
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga