Bockwurst med surkål och äppelpepparrot
Enkel och snabblagad mat som ger dig energi och många härliga smaker i ett svep. Bockwursten serveras med kokt potatis, varm surkål och den krispiga och framförallt den goda äppelpepparoten som säkert kan bli en favorit till flera rätter än just denna.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
400 g bockwurst
1 tsk olja
500 g surkål
1 msk smör
1 dl vatten
2 äpplen (gärna granny smith)
1 förp riven pepparrot (à 45 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2057 KJ / 494 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer