Königsberger klopse

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
1
Königsberger klopse

Ge dig själv en utmaning i köket, denna rätt är värd det! Königsberger klopse har salta smaker av sardeller och lök som kompletteras fint av grädde och citron. Kokt potatis passar utmärkt till frikadellerna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Königsberger klopse

Ingredienser

6 portioner
400 g kalv- eller nötfärs
400 g fläskfärs
1 stor gul lök
2 stora skivor vitt formbröd
1 1/2 dl grädde
1 ask raka sardeller (á ca 55 g)
2 ägg
1 tsk timjan
salt
peppar
matfett till stekning

Koklag

1 l vatten
1 1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 dl torrt vitt lantvin
1 lagerblad
1/2 liten gul lök

Sås

3 msk vetemjöl
50 g margarin
8 dl silad kokbuljong
2 äggulor
1 dl crème fraiche
rivet skal och saft av 1/2 citron
kapris efter smak

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Ändrade lite och det smakade gott ändå ❤️❤️❤️❤️

Gaby

2021-05-01

Testa liknande recept

Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad schalottenlök med soltorkade tomater och bacon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga