Königsberger klopse

Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Königsberger klopse

Ge dig själv en utmaning i köket, denna rätt är värd det! Königsberger klopse har salta smaker av sardeller och lök som kompletteras fint av grädde och citron. Kokt potatis passar utmärkt till frikadellerna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Königsberger klopse

Ingredienser

6 portioner
400 g kalv- eller nötfärs
400 g fläskfärs
1 stor gul lök
2 stora skivor vitt formbröd
1 1/2 dl grädde
1 ask raka sardeller (á ca 55 g)
2 ägg
1 tsk timjan
salt
peppar
matfett till stekning

Koklag

1 l vatten
1 1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 dl torrt vitt lantvin
1 lagerblad
1/2 liten gul lök

Sås

3 msk vetemjöl
50 g margarin
8 dl silad kokbuljong
2 äggulor
1 dl crème fraiche
rivet skal och saft av 1/2 citron
kapris efter smak

Gör så här

00:12:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat

Kommentar

Ändrade lite och det smakade gott ändå ❤️❤️❤️❤️

Gaby

2021-05-01

Testa liknande recept

Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
Betyg 4.8 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vit sparris med mousselinesås
Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Curry med nudlar och koriander
Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citron- och timjanfrikadeller
Betyg 4.5 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Köttbullar i kormasås med ris
Betyg 3.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad