Königsberger klopse
Ge dig själv en utmaning i köket, denna rätt är värd det! Königsberger klopse har salta smaker av sardeller och lök som kompletteras fint av grädde och citron. Kokt potatis passar utmärkt till frikadellerna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999
Ingredienser
6 portioner
400 g kalv- eller nötfärs
400 g fläskfärs
1 stor gul lök
2 stora skivor vitt formbröd
1 1/2 dl grädde
1 ask raka sardeller (á ca 55 g)
2 ägg
1 tsk timjan
salt
peppar
matfett till stekning
Koklag
1 l vatten
1 1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 dl torrt vitt lantvin
1 lagerblad
1/2 liten gul lök
Sås
3 msk vetemjöl
50 g margarin
8 dl silad kokbuljong
2 äggulor
1 dl crème fraiche
rivet skal och saft av 1/2 citron
kapris efter smak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ändrade lite och det smakade gott ändå ❤️❤️❤️❤️
Gaby
2021-05-01