Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

En härligt vårig rätt med smaker som känns igen från Ceasarsalladen. Genom att baka laxen i olja på låg värme blir den riktigt saftig. Istället för sparris kan du också testa att råmarinera blomkål, zucchini eller gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé utan skinn
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 4 dl neutral olja
Kaprismajonnäs
3 sardellfiléer
2 rumsvarma äggulor
2 tsk dijonsenap
3 tsk färskpressad citronjuice
2 dl neutral olja
2 msk små kapris
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Rå sparrissallad
1 knippe sparris (à 250 g)
1 fänkål
1/2 knippe rädisor (à ca 200 g)
2 msk olja
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
75 g parmesan
2 dl brödkrutonger
2 dl blandade färska örter
4 port kokt potatis
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5124 KJ / 1223 kCal
Fett92 g
Salt3.04 g
Kolhydrater46 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stHelt otroligt gott! Laxen smälter som SMÖR i munnen.
Sara
Serverar man laxen avsvalnad eller ljummen?
Pernilla
Hej Pernilla! Tack för din fråga. Tanken är att servera den ljummen men den funkar lika bra att serveras kall. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Riktigt bra recept!! Rekommenderas starkt!
Michael