Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med varm lax och worcester-limedressing

Ta din sallad till nya höjder med denna worcester-limedressing. Krispig sallad, brödkrutonger och varm lax i en dressing av limejuice, worcestersås och honung är en pigg och uppfriskande måltid. Du kan även använda dressingen som marinad till fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop olivolja, limejuice, worcestersås och honung. Smaksätt dressingen med salt och peppar.
  2. Blanda salladen med hälften av dressingen och krutonger. Lägg salladen i luftiga högar på stora tallrikar.
  3. Skär laxfilén i 2x2 cm stora kuber. Krydda med salt och peppar och stek dem 1-2 minuter i en het lättoljad stekpanna. Lägg laxbitarna på salladen.
  4. Ringla på resten av dressingen. Skiva avokado eller kokt potatis och servera till salladen. Dressingen passar också utmärkt som marinad till fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 påse gourmet sallad (à ca 150 g)
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • 2 dl färdigköpta brödkrutonger (rostade brödtärningar)
  • 2 mogna avokador eller kokta potatisar (2 avokados motsvarar ca 8 kokta potatisar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2342 kJ / 573 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden