Fiskbiffar med senapsyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskbiffar med senapsyoghurt

Superba fiskbiffar av kolja kryddade med hackad gräslök. Till fiskbiffarna har du en läcker senapsyoghurt med kapris och fransk senap. Servera fiskbiffarna med kokt potatis, haricots verts, hackad rödlök och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finfördela fisken i en matberedare. Tillsätt potatismjöl, äggvitor och kryddor och mixa ihop till en färs. Rör ner hackad gräslök.´
  2. Forma eller klicka färsen till 8 biffar (för 4 port).
  3. Stek biffarna i oljan i en stekpanna ca 4 minuter per sida.
  4. Senapsyoghurt: Rör ner kapris och senap i matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera biffarna med kokt potatis, senapsyoghurt, bröd och haricots verts med hackad rödlök.

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Byt ut senap mot 1-2 msk riven pepparrot (för 4 port) i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g koljafilé
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 msk olja
Senapsyoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar
Till servering
  • bröd
  • kokt potatis
  • haricots verts
  • hackad rödlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1645 kJ / 393 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden