Kolja i folie med caviarsås

15
0
Kolja i folie med caviarsås

Kolja i folie med caviarsås är en inbjudande fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, rödlök och rädisor. Fisken tillagas i ett tättslutande foliepaket i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop den ljuvliga caviarsåsen, bestående av crème fraiche, röd caviar, citron och hackad dill. Servera de delikata fiskpaketen med potatis, caviarsås och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013

Kolja i folie med caviarsås

Ingredienser

4 portioner
560 g koljafilé
900 g färskpotatis
1 rödlök
1/2 strut rädisor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1 1/2 dl crème fraiche
75 g röd caviar
2 msk hackad dill
4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Barnknepet: Låt barnen hjälpa till att göra fiskpaketen.
Kockknepet: Rimma koljan i en rimmlag på 1 1/2 msk salt per liter vatten i ca 2 timmar så får du en fastare fisk med en trevlig sälta (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 480 kCal
Fett 20.6 g
Kolhydrater 37.7 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden