Kolja i folie med caviarsås
Kolja i folie med caviarsås är en inbjudande fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, rödlök och rädisor. Fisken tillagas i ett tättslutande foliepaket i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop den ljuvliga caviarsåsen, bestående av crème fraiche, röd caviar, citron och hackad dill. Servera de delikata fiskpaketen med potatis, caviarsås och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
560 g koljafilé
900 g färskpotatis
1 rödlök
1/2 strut rädisor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1 1/2 dl crème fraiche
75 g röd caviar
2 msk hackad dill
4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Barnknepet: Låt barnen hjälpa till att göra fiskpaketen.
Kockknepet: Rimma koljan i en rimmlag på 1 1/2 msk salt per liter vatten i ca 2 timmar så får du en fastare fisk med en trevlig sälta (för 4 port).
Kockknepet: Rimma koljan i en rimmlag på 1 1/2 msk salt per liter vatten i ca 2 timmar så får du en fastare fisk med en trevlig sälta (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater37.7 g
Protein33 g
Kommentar
Jättegott! Jag slungade potatisen i brynt smör och smulade en snutt fiskbuljong över fisken. Jubel hos oss!
Carola
2023-06-19