Kolja i folie med caviarsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja i folie med caviarsås

Kolja i folie med caviarsås är en inbjudande fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, rödlök och rädisor. Fisken tillagas i ett tättslutande foliepaket i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop den ljuvliga caviarsåsen, bestående av crème fraiche, röd caviar, citron och hackad dill. Servera de delikata fiskpaketen med potatis, caviarsås och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skala och hacka löken. Skölj och skiva rädisorna.
  5. Dubbelvik folieark, ett ark per portion (ca 20x20 cm).
  6. Lägg en portionsbit fisk på varje ark. Fördela lök, rädisor och en klick matfett på toppen. Krydda med salt och peppar.
  7. Vik ihop till tättslutande paket. Lägg dem på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Skölj citronen och riv skalet från halva citronen. Blanda det med crème fraiche, caviarmix och dill, smaka av med salt och peppar. Skär citronen i klyftor.
  9. Servera fiskpaketen med potatis, caviarsås och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Barnknepet: Låt barnen hjälpa till att göra fiskpaketen.
Kockknepet: Rimma koljan i en rimmlag på 1 1/2 msk salt per liter vatten i ca 2 timmar så får du en fastare fisk med en trevlig sälta (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g koljafilé
  • 900 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1/2 strut rädisor
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 75 g röd caviar
  • 2 msk hackad dill
  • 4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 480 kCal