Kolja med tartarsås och bellaverde

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kolja med tartarsås och bellaverde

Såsen får sin krämighet från majonnäs och smak från rödlök, cornichons och persilja. Fisken steker du gyllenbrun innan du serverar den med kokt potatis, krispig bellaverde och tartarsåsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Kolja med tartarsås och bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
250 g bellaverde (broccoli)

Tartarsås

1/2 rödlök
1 dl cornichons
1/2 kruka persilja
2 dl majonnäs
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
2 msk smör

Till servering

1 huvudsallad

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt men överraskande gott Gör gärna en egen majonäs - den slår köpt, alla dagar i veckan 😊

    Gittan

  • Supergod och enkel måltid. Bytte ut 1 dl majonnäs mot turkisk youghurt så blev såsen fräschare och mindre fet.

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi3096 KJ / 738 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med bellaverde och tartarsås
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad