Timbal på pilgrimsmusslor

17
0
Timbal på pilgrimsmusslor

Timbal på pilgrimsmusslor är en slät, lättuggad och lyxig fiskrätt. Timbalen - som består av musslorna, koljafilé och stenbitsrom - serveras tillsammans med en krämig kaviarsås av rödlök, crème fraiche och smörgåskaviar. Fritt från gluten!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Timbal på pilgrimsmusslor

Ingredienser

4 portioner
75 g koljafilé eller annan vit fisk
ca 150 g pilgrimsmusslor
salt och peppar
1 ägg
1 dl vispgrädde
smör till formarna
50 - 100 g svart stenbitsrom
vattenkrasse att dekorera med

Kaviarsås

1 liten rödlök
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
3 msk smörgåskaviar
salt och peppar

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer