Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Timbal på pilgrimsmusslor

Timbal på pilgrimsmusslor är en slät, lättuggad och lyxig fiskrätt. Timbalen - som består av musslorna, koljafilé och stenbitsrom - serveras tillsammans med en krämig kaviarsås av rödlök, crème fraiche och smörgåskaviar. Fritt från gluten!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär torsk och musslor i mindre bitar. Mixa till en slät färs.
  3. Tillsätt salt, peppar och ägg. Späd med grädde.
  4. Smörj portionsformar och fyll med smeten. Grädda i vattenbad i ca 45 minuter under aluminiumfolie.
  5. Ta upp formarna ur vattenbadet och låt dem vila medan du blandar till såsen.
  6. Skala och finhacka rödlöken. Rör ihop ingredienserna till såsen. Vänd upp timbalen på tallrikar. Häll över sås och toppa med ett "ägg" svart kaviar. Dekorera ev med lite vattenkrasse.

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g koljafilé eller annan vit fisk
  • ca 150 g pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • smör till formarna
  • 50 - 100 g svart stenbitsrom
  • vattenkrasse att dekorera med
Kaviarsås
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk smörgåskaviar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer