Kolja med lökconfit och tomat

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kolja med lökconfit och tomat

Kolja är en torskfisk med riktigt god smak. Passar utmärkt som fiskbiff, i matiga grytor eller som här, ugnsbakad med härliga tillbehör. Riktigt festlig blir koljan tillsammans med lökconfit och körsbärstomater. En fräsch favorit som uppskattas av hela familjen.

Kolja med lökconfit och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Lökconfit

2 gula lökar
2 rödlökar
50 g smör
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
1 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
125 g körsbärstomater
ca 600 g koljafilé

Till servering

blandsallad

Gör så här

00:25:00
00:10:00
00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2276 KJ / 545 kCal
Fett21 g
Salt2.39 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Timbal på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kolja i folie med caviarsås
    Betyg 2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad