Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

Betyg 4.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

En gudomlig fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest! Koljan lagas i ugn och serveras tillsammans med kokt potatis, rödbetor och kapris. Ringla brynt smör över och ta smakerna till nya höjder! Toppa med färsk dill och middagen är serverad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
1 kg delikatesspotatis
4 port koljafilé (4 port motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör

Brynt smör

100 g smör

Till servering

4 tsk kapris
8 - 10 hela inlagda små rödbetor
dillkvistar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Även gott med nykokta rödbetor till

    Inger

  • Favoritrecept

    Ann

  • Snabbt, enkelt och jättegott!

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt2.18 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med tartarsås och bellaverde
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad