Kolja med spenat och purjolök

Betyg 3.4 av 5.
44 personer har röstat
5
Kolja med spenat och purjolök

En god variant på fiskgratäng gör du med denna kolja med spenat och purjolök. En krämig och god fiskrätt smaksatt med citron och peppar som reder sig själv i ugnen. Serveras med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Kolja med spenat och purjolök

Ingredienser

4 portioner
800 g kolja
900 g potatis
1 purjolök
65 g färsk spenat
1 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 - 1 1/2 msk pressad citronjuice
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

God och smakrik! Gick hem både hos barn och vuxna. Gott med blomkål till istället för potatis. Tog mer spenat än i receptet.

Anna

2020-10-14

Enkelt att göra och jättegott! Hela familjen tyckte om den här rätten!

Åsa elisabet

2014-01-04

Underbart gott! Kommer göras igen. Använde dock vispgrädde, fryst bladspenat och hade dessutom rivet citronskal i såsen.

Magnus

2011-08-30

Näringsvärde per portion

Energi2568 KJ / 614 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater54 g
Protein45.5 g

Testa liknande recept

Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med dillig romsås
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga