Kolja med spenat och purjolök
En god variant på fiskgratäng gör du med denna kolja med spenat och purjolök. En krämig och god fiskrätt smaksatt med citron och peppar som reder sig själv i ugnen. Serveras med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g kolja
900 g potatis
1 purjolök
65 g färsk spenat
1 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 - 1 1/2 msk pressad citronjuice
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 614 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater54 g
Protein45.5 g
Kommentarer
God och smakrik! Gick hem både hos barn och vuxna. Gott med blomkål till istället för potatis. Tog mer spenat än i receptet.
Anna
2020-10-14Enkelt att göra och jättegott! Hela familjen tyckte om den här rätten!
Åsa elisabet
2014-01-04Underbart gott! Kommer göras igen. Använde dock vispgrädde, fryst bladspenat och hade dessutom rivet citronskal i såsen.
Magnus
2011-08-30