Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

Betyg 4.3 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk skånsk senap

Till servering

ris eller kokt potatis

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Synnerligen enkelt och snabblagat. Otroligt gott! Tina

    Christina

  • Mycket gott och enkelt att laga med relativt få och billiga samt nyttiga ingredienser./Torsten.

    Torsten

  • Enkel och gott!

    Per

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.
Energi1964 KJ / 468 kCal
Fett22 g
Salt2.06 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Stekt kolja med dillkräm
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad