Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

11
4
Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

I detta recept serveras den ugnsbakade koljan med en smakrik sås gjorde på allt från curry, blomkål, rödlök och citron. Ja, du hör ju själv vilken smakexplosion detta kommer bli. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Kolja

600 g koljafilé
salt
peppar

Currysås

ca 600 g blomkål
1 rödlök
1 msk olja
1/2 msk gul curry
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 citron
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med mango chutney eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Lennart

2021-04-24

Oväntat bra kombination med blomkål och fisk

Åsa

2021-02-02

Överraskande gott. Tog mer curry (älskar curry) och en gnutta japansk sojasås eftersom jag tyckte såsen saknade djup. Verkligen och rekommendera.

Barbara

2020-02-11

Mycket gott. Skurit blomkålen i mindre bitar och stekte den lite längre. Rekommenderas.

Näringsvärde per portion

Energi 2273 KJ / 542 kCal
Fett 16 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 56 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden