Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås
I detta recept serveras den ugnsbakade koljan med en smakrik sås gjorde på allt från curry, blomkål, rödlök och citron. Ja, du hör ju själv vilken smakexplosion detta kommer bli. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kolja
600 g koljafilé
salt
peppar
Currysås
ca 600 g blomkål
1 rödlök
1 msk olja
1/2 msk gul curry
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 citron
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2273 KJ / 542 kCal
Fett16 g
Salt1.4 g
Kolhydrater56 g
Protein39 g
Kommentarer
Jättegott! Gjorde en potion med potionsbit av torsk. La den tinade fisken i såsen, det räckte bra med den koktiden. Hade även några överblivna kräftstjärtar som passade bra på.
Kerstin
2023-09-03Oväntat bra kombination med blomkål och fisk
Lennart
2021-04-24Överraskande gott. Tog mer curry (älskar curry) och en gnutta japansk sojasås eftersom jag tyckte såsen saknade djup. Verkligen och rekommendera.
Åsa
2021-02-02