Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

3
2
Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

I detta recept serveras den ugnsbakade koljan med en smakrik sås gjorde på allt från curry, blomkål, rödlök och citron. Ja, du hör ju själv vilken smakexplosion detta kommer bli. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Kolja

600 g
koljafilé
-
salt
-
peppar

Currysås

ca 600 g
blomkål
1
rödlök
1 msk
olja
1/2 msk
gul curry
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 tsk
majsstärkelse
2 dl
mjölk
1
citron
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med mango chutney eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Barbara

2/11/2020

Mycket gott. Skurit blomkålen i mindre bitar och stekte den lite längre. Rekommenderas.

Elisabeth

2/15/2019

Det var gott. Borde ha skurit blomkålen i lite mindre bitar så hade smaken gått mer in i den.

Näringsvärde per portion

Energi 2273 KJ / 542 kCal
Fett 16 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 56 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept