Kolja i äpple- och currycrème

Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kolja i äpple- och currycrème

Imponera på nära och kära med ugnsbakad kolja som smälter i munnen. Den här delikata fiskrätten förhöjs av en frisk sås på crème fraiche, lök, äpple och curry som är en perfekt kombination av syrlig och kryddig. Servera fisken med ris, currycrème och tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kolja i äpple- och currycrème

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
400 g koljafilé
salt
peppar
1 rödlök
1 äpple
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk curry
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
1/2 krispsallad

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det här blev fräscht och gott! Använde basmatiris. Cremen blev smakrik och kan nog må bra av att stå en stund före servering.

    Charlotta

  • Inge vidare...

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kolja med ägg och smält smör
    Betyg 2.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad