Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rosa dröm

Den här rosa drömmen är minst sagt sagolik. Du blandar snabbt ihop vispgrädde och kvarg med vaniljsocker och somriga hallon. Använd smeten för att förgylla rulltårtan eller som dekorering på en sockerkakstårta.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden. Blanda med kvarg, vaniljsocker och lite florsocker. Blanda ner hallon.
  2. Använd den som fyllning i rulltårta eller bre den ovanpå en klassisk sockerkakstårta med fruktfyllning. Garnera med säsongens bär och frukter.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 burk kvarg (1 %)
  • 1 msk vaniljsocker (eller honung)
  • florsocker
  • 4 dl hallon (ev frysta, tinade)
  • tårtbotten
  • bär och frukter till garnering
Lägg till i inköpslistan