Bästa på-landet-tårta
Den här på-landet-tårtan kommer definitivt att bli en succé på födelsedagskalaset. Tårtan går snabbt att sno ihop och är obeskrivligt fluffig och mumsig med den underbara smaken från färska, nyplockade jordgubbar och söta hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
8 bitar
3 färdigköpta tårtbottnar
2 - 3 msk färskpressad apelsinjuice
1 kvarg (à 250 g)
250 g halvtinade hallon
1 dl florsocker
1 förp aprikospuré (190g, barnmat)
3 dl vispgrädde
bär till garnering
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Aprikospuré finns inte på ICA. Förslag på ersättning?
Eva
2024-06-20Hej Eva! Aprikospurén har tyvärr utgått. Vi har provlagat med mangopuré och det blev väldigt gott så receptet kommer att uppdateras. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-02Kan man använda hallonsylt i tårtan istället för halvtinade hallon ? 🙄
Emil
2020-10-10Hej Emil! Det är inget vi har provat men det går säkert bra. Sylt är redan söt i sig så du kanske inte behöver så mycket florsocker (eller kanske inget alls) och du får känna efter vad som blir rätt mängd sylt. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-12Aprikospuré verkar omöjligt att hitta i barnmatshyllorna numera?
Carl
2020-05-14Hej Carl! Hmm... undrar vad det kan bero på. Fråga gärna personalen på din ICA varför den inte finns på hyllan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-18