Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bästa på-landet-tårta

Den här på-landet-tårtan kommer definitivt att bli en succé på födelsedagskalaset. Tårtan går snabbt att sno ihop och är obeskrivligt fluffig och mumsig med den underbara smaken från färska, nyplockade jordgubbar och söta hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat, droppa den färskpressade apelsinjuicen över.
  2. Mixa kvargn med de halvtinade hallonen. Rör ner florsockret samt aprikospurén.
  3. Bre hälften av hallonkrämen på tårtbottnen, lägg på nästa botten och upprepa proceduren.
  4. Lägg slutligen på den sista bottnen (locket) och toppa med vispad grädde och generöst med favoritbär.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 3 färdigköpta tårtbottnar
  • 3 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 kvarg (à 250 g)
  • 250 g halvtinade hallon
  • 1 dl florsocker
  • 1 aprikospuré (barnmat)
  • 3 dl vispgrädde
  • bär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!