Bästa på-landet-tårta

55
5
Bästa på-landet-tårta

Den här på-landet-tårtan kommer definitivt att bli en succé på födelsedagskalaset. Tårtan går snabbt att sno ihop och är obeskrivligt fluffig och mumsig med den underbara smaken från färska, nyplockade jordgubbar och söta hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Bästa på-landet-tårta

Ingredienser

8 bitar
3 färdigköpta tårtbottnar
2 - 3 msk färskpressad apelsinjuice
1 kvarg (à 250 g)
250 g halvtinade hallon
1 dl florsocker
1 aprikospuré (barnmat)
3 dl vispgrädde
bär till garnering

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Emil

2020-10-10

Kan man använda hallonsylt i tårtan istället för halvtinade hallon ? 🙄

Redaktionen ICAse

2020-10-12

Hej Emil! Det är inget vi har provat men det går säkert bra. Sylt är redan söt i sig så du kanske inte behöver så mycket florsocker (eller kanske inget alls) och du får känna efter vad som blir rätt mängd sylt. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina

Carl

2020-05-14

Aprikospuré verkar omöjligt att hitta i barnmatshyllorna numera?

Redaktionen ICAse

2020-05-18

Hej Carl! Hmm... undrar vad det kan bero på. Fråga gärna personalen på din ICA varför den inte finns på hyllan. Hälsningar Elina

Minna

2010-05-27

Detta recept har jag använt varje år på dotterns födelsedag sedan 2005. Hon fyller i juni så det finns gott och färska svenska jordgubbar att garnera med! Det är den enda tårta jag faktiskt gör nuförtiden!