Guldbakelser

Betyg 1.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Guldbakelser

Ett delikat recept på guldbakelser som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den charmiga desserten av bland annat smör, mandelmassa, socker, kvarg, ägg, hjortron och grädde. Servera pajen till efterrätt på fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Guldbakelser

Ingredienser

14 st

Pajdeg

100 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten

Fyllning

100 g mandelmassa
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl kvarg vanilj
1 ägg
250 g hjortron

Sås

125 g hjortron
1 msk florsocker

Till servering

125 g hjortron
vispgrädde
ev citronmelissblad

Gör så här

00:30:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortronkaka
Betyg 3.4 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Jämtländsk tiramisu
Betyg 2.7 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad