Guldbakelser

15
0
Guldbakelser

Ett delikat recept på guldbakelser som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den charmiga desserten av bland annat smör, mandelmassa, socker, kvarg, ägg, hjortron och grädde. Servera pajen till efterrätt på fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Guldbakelser

Ingredienser

14 st

Pajdeg

100 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten

Fyllning

100 g mandelmassa
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl kvarg vanilj
1 ägg
250 g hjortron

Sås

125 g hjortron
1 msk florsocker

Till servering

125 g hjortron
vispgrädde
ev citronmelissblad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer