Guldbakelser

Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Guldbakelser

Ett delikat recept på guldbakelser som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den charmiga desserten av bland annat smör, mandelmassa, socker, kvarg, ägg, hjortron och grädde. Servera pajen till efterrätt på fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Guldbakelser

Ingredienser

14 st

Pajdeg

100 g  smör
3 dl  vetemjöl
1 1/2 msk  vatten

Fyllning

100 g  mandelmassa
75 g  smör
1 dl  vetemjöl
2 msk  socker
1/2 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  kvarg vanilj
1   ägg
250 g  hjortron

Sås

125 g  hjortron
1 msk  florsocker

Till servering

125 g  hjortron
vispgrädde
ev citronmelissblad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronkaka
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga