Snabb bärglass

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
1
Snabb bärglass

Frysta bär mixas snabbt till glass tillsammans med kvarg och honung. Svarta vinbär, hallon eller blåbär spelar ingen roll. Ta det du har i frysen och mixa på!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Snabb bärglass

Ingredienser

4-6 portioner
5 dl frysta bär (t ex svarta vinbär, hallon,blåbär eller björnbär)
2 1/2 dl kvarg med citronsmak
1 msk honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Kan det verkligen stämma att 2,5 dl kvarg räcker till 6 portioner?

Anna-karin

2020-07-14

Hej Anna-Karin! Bra fråga! Tar man stora portioner så räcker det inte. 😉 Men det räcker till 6 om man tar 1 normalstor kula var. Vi har ändrat antalet portioner till 4-6 för att ge utrymme till lite större portioner. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-15

Näringsvärde per portion

Energi415 KJ / 99 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladglass med italienska kex
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nice cream med mango och kokos
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jills fluffiga bärglass
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalla bärglas med vaniljsmak
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljbulgur med bär
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga