Snabb bärglass
Frysta bär mixas snabbt till glass tillsammans med kvarg och honung. Svarta vinbär, hallon eller blåbär spelar ingen roll. Ta det du har i frysen och mixa på!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4-6 portioner
5 dl frysta bär (t ex svarta vinbär, hallon,blåbär eller björnbär)
2 1/2 dl kvarg med citronsmak
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi415 KJ / 99 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentar
Kan det verkligen stämma att 2,5 dl kvarg räcker till 6 portioner?
Anna-karin
2020-07-14Hej Anna-Karin! Bra fråga! Tar man stora portioner så räcker det inte. 😉 Men det räcker till 6 om man tar 1 normalstor kula var. Vi har ändrat antalet portioner till 4-6 för att ge utrymme till lite större portioner. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-15