UNDER 15 MIN | Enkel

Snabb bärglass

Frysta bär mixas snabbt till glass tillsammans med kvarg och honung. Svarta vinbär, hallon eller blåbär spelar ingen roll. Ta det du har i frysen och mixa på!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa bär, kvarg och honung till en glassig smet.
  2. Servera genast, i bägare eller färdigköpta glassstrutar.

Tips

Lyxa gärna till strutarna genom att pensla på smält choklad och strö på hackade nötter eller strössel.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 5 dl frysta bär (t ex svarta vinbär, hallon,blåbär eller björnbär)
  • 2 1/2 dl kvarg med citronsmak
  • 1 msk honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 415 kJ / 99 kCal