Oxbringa med bukettblomkål
Oxbringa är kanske inget som hör till de vanligaste vardagsrätterna? Men den passar utmärkt ihop med bukettblomkål, kokt potatis och en gräddig sås med smak av pepparrot och gräslök och blir därför en väldigt trevlig rätt att piffa upp en vardag med.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
160 g blomkål (gärna bukettblomkål)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
1 tsk riven pepparrot
1 förp kokt oxbringa sous vide (à 350 g)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3259 KJ / 778 kCal
Fett46 g
Salt8 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Kommentarer