Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
0
Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis är en lite lyxigare variant av falukorv. Potatis vänds ned tillsammans med blomkål i en stuvning gjord på smör, mjölk och mjöl, toppa med gräslök. Korven steks i en oljad panna på medelvärme för bästa resultat. Servera ihop med gräslöksstuvad potatis, gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1/2   blomkål
2 msk  smör eller margarin
2 msk  vetemjöl
5 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2   ask gräslök (à 20 g)
550 g  korv av nöt
1 tsk  olja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna lite senap till korven.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2337 KJ / 564 kCal
Fett26 g
Salt3.85 g
Kolhydrater53 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Stekt bratwurst med gräslöksstuvad potatis
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kabanoss med grönsaksstomp och gurkpickles
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokta grönsaker med korv
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxbringa med bukettblomkål
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga