Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis är en lite lyxigare variant av falukorv. Potatis vänds ned tillsammans med blomkål i en stuvning gjord på smör, mjölk och mjöl, toppa med gräslök. Korven steks i en oljad panna på medelvärme för bästa resultat. Servera ihop med gräslöksstuvad potatis, gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 blomkål
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)
550 g korv av nöt
1 tsk olja
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna lite senap till korven.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 564 kCal
Fett26 g
Salt3.85 g
Kolhydrater53 g
Protein24 g
Kommentarer