Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis

Stekt nötkorv med gräslöksstuvad potatis är en lite lyxigare variant av falukorv. Potatis vänds ned tillsammans med blomkål i en stuvning gjord på smör, mjölk och mjöl, toppa med gräslök. Korven steks i en oljad panna på medelvärme för bästa resultat. Servera ihop med gräslöksstuvad potatis, gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i jämnstora bitar. Koka den i en kastrull så stor att blomkålen också får plats.
  2. Smält matfett i en kastrull. Vispa i mjölet och rör ner mjölken lite i taget. Låt stuvningen sjuda under omrörning några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i potatiskastrullen när potatisen nästan är klar.
  4. Finhacka gräslöken.
  5. Skiva korven och stek den i oljan i en medelvarm stekpanna.
  6. Blanda försiktigt ner stuvningen med potatisen, blomkålen och gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera korven med gräslöksstuvad potatis.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Servera gärna lite senap till korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 blomkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 550 g korv av nöt
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2337 kJ / 564 kCal