Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

2
0
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Tunt råhyvlad blomkål är vackert på tallriken och så ser man tydligt hur fint varje blomkålsbukett förgrenas. Enklast är att hyvla med en mandolin annars får man försöka skiva tunt med en vass kniv. Mjukkokta ägg och en krämig smetana med dijonsenap passar bra till den här citrondressade blomkålen.

Skriv ut
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Ingredienser

4 portioner
2
ägg
ca 400 g
blomkål
1/2
citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka gräslök
2 dl
smetana
1 msk
dijonsenap

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1361 KJ / 325 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept