Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Tunt råhyvlad blomkål är vackert på tallriken och så ser man tydligt hur fint varje blomkålsbukett förgrenas. Enklast är att hyvla med en mandolin annars får man försöka skiva tunt med en vass kniv. Mjukkokta ägg och en krämig smetana med dijonsenap passar bra till den här citrondressade blomkålen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 8 minuter. Spola äggen kalla och skala dem.
  2. Ansa och hyvla blomkålen med en mandolin eller skiva mycket tunt. 
  3. Pressa citronen och blanda med oljan. Smaksätt med salt och peppar. 
  4. Blanda blomkålen försiktigt med citrondressingen. Lägg blomkålen på ett fat. 
  5. Dela äggen i grova bitar och lägg på blomkålen. 
  6. Skär gräslöken fint och blanda med smetana och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Lägg smetanan i en engångsspritspåse, spritsa små toppar på blomkålen och servera.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • ca 400 g blomkål
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl smetana
  • 1 msk dijonsenap

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1361 kJ / 325 kCal