Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

En trevlig blomkåls- och färskostsoppa med pinjenötter, som du äter med enbart bröd eller kanske serverar till förrätt. Låt potatis, lök och blomkål kokas mjuka i buljong före du mixar allt slätt och tillsätter cream cheese. Toppa med nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Ansa blomkålen och bryt den i buketter.
  2. Fräs potatis och lök i matfettet i en gryta. Häll på buljong och tillsätt blomkålen. Låt det koka mjukt i buljongen.
  3. Mixa soppan och rör ner osten som får smälta ner. Smaksätt med salt och peppar, rör sist ner gurkmeja och gräslök.
  4. Servera soppan med rostade pinjenötter och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut cream cheesen mot sojamjukost. Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 potatisar (2 potatisar = ca 150 g)
  • 1 gul lök
  • 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 100 g cream cheese (23 %)
  • salt och peppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk skuren gräslök
  • 3 msk pinjenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?