Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
2
Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

En trevlig blomkåls- och färskostsoppa med pinjenötter, som du äter med enbart bröd eller kanske serverar till förrätt. Låt potatis, lök och blomkål kokas mjuka i buljong före du mixar allt slätt och tillsätter cream cheese. Toppa med nötter.

Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
2 potatisar (2 potatisar = ca 150 g)
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1/2 msk smör eller margarin
1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
100 g cream cheese (23 %)
salt
peppar
1 tsk gurkmeja
3 msk skuren gräslök
3 msk pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gott recept. Räcker till 5 port för mig.

Vivian

2023-01-01

Supergott tyckte alla, men jag vågade mig bara på halva mängden gurkmeja

Anna

2014-05-04

Testa liknande recept

Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kycklingsoppa med pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Solgul shot
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga