Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter
En trevlig blomkåls- och färskostsoppa med pinjenötter, som du äter med enbart bröd eller kanske serverar till förrätt. Låt potatis, lök och blomkål kokas mjuka i buljong före du mixar allt slätt och tillsätter cream cheese. Toppa med nötter.
Ingredienser
4 portioner
2 potatisar (2 potatisar = ca 150 g)
1 gul lök
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1/2 msk smör eller margarin
1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
100 g cream cheese (23 %)
salt och peppar
1 tsk gurkmeja
3 msk skuren gräslök
3 msk pinjenötter
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut cream cheesen mot sojamjukost. Servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott recept. Räcker till 5 port för mig.
Vivian
2023-01-01Supergott tyckte alla, men jag vågade mig bara på halva mängden gurkmeja
Anna
2014-05-04