Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
2
Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

En trevlig blomkåls- och färskostsoppa med pinjenötter, som du äter med enbart bröd eller kanske serverar till förrätt. Låt potatis, lök och blomkål kokas mjuka i buljong före du mixar allt slätt och tillsätter cream cheese. Toppa med nötter.

Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
2   potatisar (2 potatisar = ca 150 g)
1   gul lök
1   blomkålshuvud (à ca 800 g)
1/2 msk  smör eller margarin
1   liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
100 g  cream cheese (23 %)
salt och peppar
1 tsk  gurkmeja
3 msk  skuren gräslök
3 msk  pinjenötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut cream cheesen mot sojamjukost. Servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gott recept. Räcker till 5 port för mig.

Vivian

2023-01-01

Supergott tyckte alla, men jag vågade mig bara på halva mängden gurkmeja

Anna

2014-05-04

Testa liknande recept

Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kycklingsoppa med pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegetarisk korma
Betyg 4 av 5.
144 personer har röstat
Under 60 min att tillaga