Kokt blomkål med äggfräs

Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Kokt blomkål med äggfräs

Kokt blomkål med äggfräs är en nyttig och lättare middag som du serverar med sprödvarma baguetter och ost. De kokta äggen, som blandas med härligt smörfräst purjolök och tomater, kryddas lätt innan uppläggning med den kokta blomkålen.

Kokt blomkål med äggfräs

Ingredienser

4 portioner
4 - 8 bake off minibaguetter
4 ägg
1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg) eller små blomkålshuvuden (1 stort motsvarar 4 små, à ca 250 g)
1 1/2 msk flytande margarin
2 purjolökar
4 tomater gärna plommontomater
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett14 g
Salt2.59 g
Kolhydrater40 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Blomkålssallad med bönor och basilikadressing
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål, gräslök och lime
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vitlöksrostad blomkål
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blomkålsdipp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Currystekt blomkål med mandel
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad