Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokossoppa med kycklingfrikadeller

En len kokossoppa kryddad med ingefära och curry, som äts ihop med lite hetare kycklingfrikadeller som du enkelt gör själv. Toppa med ärtskott, lime och sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Frikadeller: Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefära och vitlök. Ansa och strimla salladslöken tunt. Hacka koriandern.
  3. Blanda chili, ingefära, vitlök och hälften av salladslöken i en skål. Blanda ner färsen, ägget, hälften av koriandern och salt.
  4. Forma färsen till små bollar och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Soppa: Skala lök och ingefära. Skiva löken och riv ingefäran. Strimla kålen och banka citrongräset.
  6. Fräs lök, kål och curry i oljan i en stor kastrull.  Blanda ner ingefära, citrongräs, buljong, kokosmjölk och soja i kålfräset och låt koka ca 5 minuter. Ta upp citrongräset. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna i soppan och låt allt bli varmt.
  7. Ärt- och sesamtoppingen: Blanda ärtskotten med limesaft, sesamfrö och olja Servera soppan med sesamtoppingen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no-egg ersättning.

Ingredienser

Portioner: 8
Kycklingfrikadeller
  • 1 röd peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 kruka koriander
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
Soppa
  • 1 gul lök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 200 g savoykål eller vitkål
  • 1 citrongräs
  • 1 msk curry
  • 1 tsk olja
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • salt och peppar
Ärt- och sesamtopping
  • 100 g ärtskott
  • 1 lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad)
  • 1 msk svarta eller vita sesamfrön
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1478 kJ / 354 kCal