Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
1
Kokossoppa med kycklingfrikadeller

En len kokossoppa kryddad med ingefära och curry, som äts ihop med lite hetare kycklingfrikadeller som du enkelt gör själv. Toppa med ärtskott, lime och sesamfrön.

Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Ingredienser

8 portioner

Kycklingfrikadeller

1   röd peppar
1 msk  riven färsk ingefära
1   vitlöksklyfta
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1   kruka koriander
400 g  kycklingfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt

Soppa

1   gul lök
2 msk  riven färsk ingefära
200 g  savoykål eller vitkål
1   citrongräs
1 msk  curry
1 tsk  olja
5 dl  kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml  kokosmjölk
2 msk  japansk soja
salt och peppar

Ärt- och sesamtopping

100 g  ärtskott
1   lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad)
1 msk  svarta eller vita sesamfrön
2 tsk  olja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no-egg ersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat

Kommentar

Super gott!!!!

Ann-charlott

2019-03-27

Näringsvärde per portion

Energi1478 KJ / 354 kCal
Fett27.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater9.4 g
Protein16.5 g

Testa liknande recept

Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Currysoppa med fläskfrikadeller
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga