Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
1
Kokossoppa med kycklingfrikadeller

En len kokossoppa kryddad med ingefära och curry, som äts ihop med lite hetare kycklingfrikadeller som du enkelt gör själv. Toppa med ärtskott, lime och sesamfrön.

Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Ingredienser

8 portioner

Kycklingfrikadeller

1 röd peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt

Soppa

1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
200 g savoykål eller vitkål
1 citrongräs
1 msk curry
1 tsk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt
peppar

Ärt- och sesamtopping

100 g ärtskott
1 lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad)
1 msk svarta eller vita sesamfrön
2 tsk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentar

Super gott!!!!

Ann-charlott

2019-03-27

Näringsvärde per portion

Energi1478 KJ / 354 kCal
Fett27.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater9.4 g
Protein16.5 g

Testa liknande recept

Kycklingfrikadeller i ingefärsbuljong
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostbiffsmacka med färskostremoulad och rostad lök
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvlägg i dill med glacerade morötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga