Kokossoppa med kycklingfrikadeller
En len kokossoppa kryddad med ingefära och curry, som äts ihop med lite hetare kycklingfrikadeller som du enkelt gör själv. Toppa med ärtskott, lime och sesamfrön.
Ingredienser
8 portioner
Kycklingfrikadeller
1 röd peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
Soppa
1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
200 g savoykål eller vitkål
1 citrongräs
1 msk curry
1 tsk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt
peppar
Ärt- och sesamtopping
100 g ärtskott
1 lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad)
1 msk svarta eller vita sesamfrön
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1478 KJ / 354 kCal
Fett27.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater9.4 g
Protein16.5 g
Kommentar
Super gott!!!!
Ann-charlott
2019-03-27