Kokossoppa med kycklingfrikadeller

34
1
Kokossoppa med kycklingfrikadeller

En len kokossoppa kryddad med ingefära och curry, som äts ihop med lite hetare kycklingfrikadeller som du enkelt gör själv. Toppa med ärtskott, lime och sesamfrön.

Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Ingredienser

8 portioner

Kycklingfrikadeller

1 röd peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
400 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 tsk salt

Soppa

1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
200 g savoykål eller vitkål
1 citrongräs
1 msk curry
1 tsk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
800 ml kokosmjölk
2 msk japansk soja
salt och peppar

Ärt- och sesamtopping

100 g ärtskott
1 lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad)
1 msk svarta eller vita sesamfrön
2 tsk olja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no-egg ersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Ann-charlott

2019-03-27

Super gott!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1478 KJ / 354 kCal
Fett 27.5 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 9.4 g
Protein 16.5 g
Läs mer om näringsvärden