Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rådjursmedaljonger med savoykålssauté

Rådjursmedaljonger med savoykålssauté är en mycket festlig måltid som tar under en timme att förbereda. Servera de nystekta rådjursmedaljongerna med kålen, fräst svamp, kokt potatis och gärna körsbärstomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär filén i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skölj och strimla kålen. Koka kålen mjuk i vatten med salt i en stor gryta några min. Låt kålen rinna av. Fräs kålen i matfettet i grytan. Späd med grädden och låt koka utan lock 5-10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka 2-3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Servera de nystekta rådjursmedaljongerna med kålen, lättfräst svamp tex kantareller och karl johan, kokt potatis samt körsbärstomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rådjursfilé
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Savoykålssauté
  • 400 g savoykål
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer